A Kasszia (Cinnamomum cassia)Kérge durvább és vastagabb (sokkal nehezebben darálható, őrölhető meg), íze erősebb, édesebb, mint a Ceyloni fahéjé, illóolaja sem olyan drága. A kis hajtások kérgét használják fel hozzá. A hagyományos kínai orvoslásban a fahéj az 50 legfontosabb gyógynövény egyike. A cassia, a fahéj közeli rokona, csodás illata miatt nevezetes. A cassiát évezredeken keresztül használták nyugtató hatásai és illata miatt. Süteményekbe, italokba kiváló.
Angol neve: Cassia Latin neve: Cinnamomum cassia
Jótékony tulajdonságok:
Az alábbiakban nyújthat a szervezetnek segítséget: gomba és baktériumölő, fertőzés gátló, szélhajtó, görcsoldó, emésztést segítő.
Vérnyomáscsökkentő.
Gomba és baktériumölő, fertőzés gátló.
Görcsoldó, emésztést segítő, stimuláló hatású. Segít a zsiradékok lebontásában a lipáz enzim aktivitásának fokozásával.
Erősíti, élénkíti a lelket.
Eugenol tartalma miatt természetes érzéstelenítő.
Melenget és átmelegít, fokozza az életkedvet, segíti legyőzni a depressziót.
Figyelem!
Érzékeny bőrön ne használjuk.
Kis mennyiségben alkalmazzuk, csak 1-2 cseppet keverjük fürdősóba, tejszínbe, mézbe, masszázsolajba vagy bázisolajba (de tisztán, töményen ne!) a fürdővízhez!